Selecteer een pagina

Honing is één van de oudste zoetstoffen ter wereld. In Nederland wordt er van mei tot september honing geproduceerd. Als bijen de juiste voeding krijgen en het weer goed is, kunnen imkers honing oogsten in het voorjaar, de zomer en de herfst.

Hoe wordt honing gemaakt?

Honing wordt door bijen geproduceerd met behulp van nectar. De nectar wordt door de bij uit voornamelijk bloemen gehaald. Een deel van de honing is voor eigen consumptie. De rest wordt in de bijenkorf verder verwerkt tot honing.

Deze honing wordt dagelijks gebruikt in Nederland voor op de boterham als beleg, in de thee, om lekkernijen mee te maken enzovoort.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om honing te gebruiken in plaats van suiker. Zelf doe ik dat ook. Alleen wel in kleine hoeveelheden en de natuurlijke/biologische variant. Zelf gebruik ik het in mijn havermout ontbijt om het iets zoeter te maken.

Voordelen honing

Honing bevat waardevolle stoffen zoals enzymen, vitaminen, bacterieremmers en mineralen zoals fosfor, mangaan, ijzer en koper. Daarnaast heeft het ook andere voordelen, zoals:

  • Werkt als hoestmiddel en verlicht keelinfecties.
  • Verhoogt het uithoudingsvermogen en de sportprestaties.
  • Helpt bij ontstekingen in de maag en darmen.
  • Voorkomt de groei van bacteriën en schimmels.
  • Helpt tegen huidproblemen, zoals eczeem en roos.
  • Verbetert de weerstand doordat het boordevol zit met vitaminen en mineralen.
  • Kan gebruikt worden als cosmetisch product in de vorm van een gezichtsmasker, haarspoeling en als vochtinbrenger voor de huid.

 

Brand Honing

Brand Honing is een nieuw bedrijf wat honing op hoge kwaliteit manier produceert uit eco-regio’s in Polen en Griekenland. De honing wordt verdeeld over verschillende potjes die bestaan uit 3 soorten honing; Bloemenhoning,  Lindehoning, Boekweithoning. Daarnaast maken zij ook 2 soorten delicatesse: cranberries en noten gemixed met honing.

In de Herfst editie van de PersonaBox vindt je een potje met één van deze 5 smaken. Proef en geniet!

Bekijk de Herfst editie.